Apfelstrudel

Ingredients

500-700g apples
100g sugar
80g hazelnut
80g sultanas
1 organic lemon (juice&peel)
50g liquid butter
50g bread
ground cinnamon
rum
icing sugar
Strudel/Filo layers (ready-made)
vanilla ice cream or vanilla sauce

optional: splash Calvados to the apples

Apfelstrudel

Preparation

1. Soak the sultanas in rum

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2. Chopp hazelnut&bread in a blender

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3. Roast softly the hazelnut-breadcrumbs in a pan for 1-2min.

WA3

4. Chopp the apples in little pieces and add lemon juice&peel

WA4

5. Brush the Strudel/Filo layers with liquid butter

1

6. Add roasted hazelnut-bread crumbs to the Strudel

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7. Add chopped apples

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8. Add ground cinnamon as much as you like

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9. Add sultanas and finally sugar

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10. Rolling in the pastry

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11. Add to a oven tray and brush with liquid butter. For 30min in 200C/392F oven (homemade Strudel 45min.)

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12. Brush the pastry all 10min. with liquid butter

13. Add icing sugar on top and serve with vanilla icecream&sauce

3

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Dieser Beitrag wurde am 8. Dezember 2014 um 22:06 veröffentlicht und ist unter Allgemein abgelegt. Lesezeichen hinzufügen für Permanentlink. Folge allen Kommentaren hier mit dem RSS-Feed für diesen Beitrag.

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