Rösti

Ingredients

1kg potatoes

1-2 shallots

butter&oil

Roesti

Preparation

1. Peel the potatoes

Ro1

 

 

2.  Chop 1-2 shallots

Ro2

 

 

3. Sautée softly the shallots in butter+oil

Ro4

 

 

4. Put aside the shallots

Ro5

 

 

5. Grate the potatoes

Ro3

 

 

6. Heat some butter with oil in a non-stick pan or iron pan.

Ro6

 

 

7. Add  500g grated potatoes into  the pan, add salt, then add shallots, again another 500g grated potatoes into the pan , add salt and press it a bit with a spatula

Ro7

 

 

8. Sautée for 10min. on medium heat

Ro7

 

 

9. Flip the Rösti to another plate, then add a knob of butter to the pan

Ro8

 

 

10. Carefully glide the Rösti back to the pan. Cook for another 15-20min. After 10min. add a lid. And reduce it to low heat.

Ro9

 

 

Ro10

Advertisements
Dieser Beitrag wurde am 12. November 2014 um 09:25 veröffentlicht und ist unter Allgemein abgelegt. Lesezeichen hinzufügen für Permanentlink. Folge allen Kommentaren hier mit dem RSS-Feed für diesen Beitrag.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: