Kartoffelgratin

Ingredients

1kg-1,5kg  potatoes

250-300g Comté /Gruyére/Emmentaler cheese

500ml cream (30%)

20g butter

optional nutmeg

generous salt&pepper

Gratin

 

Ingredients

1. Peel the potatoes

PG1

 

 

2. Grate the cheese

PG2

 

 

3. Slice potatoes around 2mm

PG3

 

 

4. Add a layer of potatoes in a gratin form

PG4

 

 

5. Add salt, pepper (optional nutmeg) and a little bit cheese

PG5

 

 

6. Add another layer of potatoes

PG6

 

 

7. Add again salt, pepper (optional nutmeg) and a little bit cheese

PG7

 

 

8. Add final layer of potatoes

PG8

 

 

9. Add salt, pepper, cream and finally butter

PG9

 

 

10. Put it into the pre-heated ofen for 25-30min. by 210C/410F

PG10

 

 

11. After 25-30min. add rest of the cheese on top

PG11

 

 

12. back in the ofen for another 30-40min., ENJOY

PG12

Advertisements
Dieser Beitrag wurde am 10. November 2014 um 09:23 veröffentlicht und ist unter Allgemein abgelegt. Lesezeichen hinzufügen für Permanentlink. Folge allen Kommentaren hier mit dem RSS-Feed für diesen Beitrag.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: