2004 Dom Perignon

„The 2004 vintage was defined by the dry heat experienced in the region over the final weeks before harvest, contributing to wonderful ripeness in the grapes. According to Richard Geoffroy (Chef de Cave) „growing and fruit ripening periods went by smoothly, with no difficulties – a phenomenon that we have rarely, if ever, seen before“.

The wine is a blend of 53% Pinot Noir and 47% Chardonnay. Yields in 2004, a vintage with excellent growing conditions, were an average 10-11,000kg per hectare, compared to 3-4000kg/ha in 2003.“

Wie 1001 Nacht……..als würde man in einem Gewürzladen in Casablanca oder Tanger stehen. Ferner mega-elegant, hedonistisch, straff&rassig, sexy und mit einem orientalischen Touch. Viel besser als 2003 und auch ganz anders.

Ein Champagner mit großem Lagerpotential. Ein paar Pullen sollte man im Keller verstecken und in 10-20 Jahren aufmachen.

Dringende Kaufempfehlung!

http://www.falstaff.at/weinartikel/dom-perignon-feier-vom-feinsten-fuer-den-neuen-jahrgang-6173.html

“The 2004 vintage was defined by the dry heat experienced in the region over the final weeks before harvest, contributing to wonderful ripeness in the grapes. According to Richard Geoffroy (Chef de Cave) ”growing and fruit ripening periods went by smoothly, with no difficulties – a phenomenon that we have rarely, if ever, seen before”.

The wine is a blend of 53% Pinot Noir and 47% Chardonnay. Yields in 2004, a vintage with excellent growing conditions, were an average 10-11,000kg per hectare, compared to 3-4000kg/ha in 2003.”

Like 1001 night……….or standing in a spice-shop in Casablanca or Tanger. Impressive elegant, sexy&hedonistic, firm&racy with a deep mineral core and an oriental touch. Much better than 2003 and totally different.

BIG cellar potential. Hard to resist but give some bottles 10-20 years to age.

Strong BUY recommendation. Quite surprising, as I am not the typical Dom Pérignon-drinker.

95pts.

DomP

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Dieser Beitrag wurde am 18. Juni 2013 um 14:44 veröffentlicht und ist unter Allgemein abgelegt. Lesezeichen hinzufügen für Permanentlink. Folge allen Kommentaren hier mit dem RSS-Feed für diesen Beitrag.

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